sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Iitan penskat 6 viikkoa

Että siinä ne viikot vierii ja parin viikon päästä alkaa olla suhteellisen hiljaista.
Vierailijoita on edelleen riittänyt ja eilen tehtiin pennuille pentutesti.
Testaajana Sirja Dimitroff, paljon kokemusta omaava testaaja. Testannut erirotuisia pentueita säännölisesti 10v ajan.
Mukava oli huomata, että omat ajatukset kunkin pennun suhteen olivat aika hyvin osuneet yksiin. Pieniä positiivisia yllätyksiäkin tuli, mutta toki myös osa ei ollut ihan sitä mitä normi elämässä laumassa ovat antaneet ymmärtää. Erot tulevat juuri tuolleen parhaiten esiin kun testaaja täysin vieras ja huone ihan uusi, missä pennut eivät ole käyneet.
Mutta kaikista kyllä kelpo koiria tulee :)

Tällä hetkellä kaikki aussie pennut ovat varattuja ja kaikille on tiedossa hienot kodit ja sopivat persoonat kullekkin yksilölle. Näin ainakin vahvasti uskon ja luotan.
Iso osa pennuista menee ihan tutuille ja kolme pennuista entisille kasvattieni omistajille. Hauska sattuma että kaikki nämä kolme ovat E-pentueen ihmisiä :)
Kiitos heille luottamuksesta, mikäs se suurinta luottamusta osoittaa, kuin se että edellisistä saa jälleen uusia pennun ottajia.
Ja kiitos myös uusille ihmisille että ovat jaksaneet käydä meillä tutustumassa ihan toiselta puolen suomea saakka, elikkä tuolta eteläisimmästä suomesta. Ja hienoa tällä kertaa on se että kasvatteja jää jopa 4 Ouluun ja 1 lähistölle Raaheen.

Iituli koiruus lähti eilen kotiin ansaitsemaansa lepoon penskoista. Kyllä emolle on melkoisen rankkaa 9:n pennun ihmettäminen ja hoitaminen, niin hyvin kuin Iita sen on jaksanut hoitaakkin. Kärsivällisesti imetti koko sakkia loppuun saakka ja hienosti opetti koirien kieltä pienille koiran aluille. Tänään Iita kuiteskin kävi vielä moikkaamassa pienokaisiaan ja tyhjentämässä tissit vielä viimeisen kerran. Tosin tulee äippäkoira vielä käymään muutaman kerran ennen kuin pentuset maailmalle lähtee. Kiitokset siis myös Petralle hyvästä yhteistyöstä. Minulla on ollut onnea, että sijoituskoirieni omistajien kanssa yhteistyö on pelannut loistavasti. Toivottavasti tilanne jatkossakin näin hyvin :)

Ja onneksi meillä näitä varaemoja on täällä kaksin kappalein, jotka jatkavat Iitan hyvin aloittamaa kasvatustyötä, muusta koira sakista puhumattakaan.

Niin ja onhan ne kakarat jo kovasti kesknäänkin leikkineet, siis parssoni ja aussikka penskat. Vähä pienoisia liikkuvia pehmoleluja ne kylläki taitaa noille aussikoille vielä olla, ,mutta viikonpäästä voi jo vastustus olla melkoista (:

Yllä vielä kuva, kuinka sopu sijaa antaa rodusta riippumatta :)

Ja koska luolakoirien kanssa asutaan, harrastukset samat :)

Sinne menee...

Vain häntä näkyy :)

Ulkonaki jo on käyty

Eikä näitä ees portaat huimaa :)

Tallissaki on yksitellen käyty

Ainoastaan ylisosiaalinen häirkkökissa Jope pelotti :)
Että semmoisia puuhasteluja täällä tällä viikolla. Ensi viikolla uudet kujeet ja mahdollisesti oikeen tälläyskuvien kera...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti